KUNDALINIYOGA OCH GONG


YOGA


Varje onsdag fom den 26/8 är det Kundaliniyoga klass för fortsättnings elever kl 17.15 - 18.30. Klassen ges vid YogaLiv Luleå.


Om du är helt ny och gärna vill komma på yoga på onsdag så är du välkommen. Säg bara till innan klassen så blir du mjukt guidad genom övningarna och vi ger extra förklaringar.


Kundaliniyogan består av kraftfulla tekniker för att hjälpa oss att förstå vem vi i grunden är. Den kallas medvetenhetens yoga. Vi lär oss att se sanningen om oss själva, se våra genuina behov och vår själs önskan. Vi förfinar vår intuitiva förståelse för oss själva och andra, och blir bättre på att se vad vi verkligen behöver för att må bra och för att ta oss vidare på vår väg.

Kundalini yoga är för alla, oavsett ålder, fysisk rörlighet eller tidigare erfarenhet av yoga eller yogisk kunskap. Du är redo när du känner en inre längtan, så bara kom och låt yogan leda dig.

Du lär dig allt eftersom att lyssna på djupet så att du kan hjälpa dig själv och andra på bästa sätt.

Yogan lär dig att se det du redan vet som du kanske inte lyssnat till, eller inte tidigare brytt dig om.

Du upptäcker mer av din egen potential och börjar allt mer se att du är mycket mer än det begränsade jaget du tidigare såg. Du kan komma i kontakt med det obegränsade inom och utanför dig, som vi alla är en del av.


Yogan arbetar både fysiskt muskulärt, med alla kroppens olika inre och yttre delar, med autonoma-, sympatiska- och parasympatiska nervsystemet, körtelsystemet och energisystemet, vår själ och vårt psykologiska mående. Den arbetar helt enkelt på alla nivåer och plan av vårt varande. Yogan går även utanför vår linjära tidsuppfattning och inverkar både på nutid, framtid och dåtid.


Kundaliniyogans snabba transformativa kraft känns redan från början och ger så oändligt mycket till utövaren som kan berika hela tillvaron.

Kom och fördjupa din practice, och ge dig själv en erfarenhet av vad yogan kan göra för dig.
GONGMEDITATION MED WHITE SOUND


Vi kommer att erbjuda flera tillfällen med White Sound Gong Meditation Workshops under hösten 2020. Gongen används då som ett shamanskt instrument för att gå in i och ut ur transtillstånd.


Vi kommer att göra en Kundaliniyoga kriya/en serie övningar och meditera tillsammans. Sedan är det dags för lång djup helande vila, med gongens toner vibrerandes över dig. Du kan bara slappna av och låta Gongen göra jobbet åt dig. Det enda du behöver göra är att slappna av och vila.

Gongen går in på djupet på cellnivå och påverkar hela ditt energisystem.

Gongen har kapaciteten att hela och låta oss släppa gamla mönster som inte längre gynnar vår tillväxt. Bara det som du själv är redo att släppa och låta ske kommer att ske.


Då Gongmeditationen med White Sound har en utrensande effekt avrådes gravida att gå på Gongmeditation. Det går däremot alldeles utmärkt vid graviditet att gå på Gongavslappning. I övringt passar Gongmeditation för alla oavsett tidigare erfarenhet, dock ej vid akuta psykotiska tillstånd och/eller pågående aktuellt trauma.


Man kan ha öronproppar om man har bekymmer med hörseln eller någon form av hörselproblematik, men det är inte alls nödvändigt.


Varje tillfälle är en unik upplevelse som inte går att reproducera, som formas av alla som deltar och den energi som är i omlopp just i det ögonblicket.

Kom och känn Gongens helande vibrationer och låt dig själv släppa taget för att kunna gå vidare mer fri och öppen på din fortsatta väg.       Gong meditation, liveframträdande under den

     

 Europeiska Kundaliniyogafestivalen i Fondjouan i

       Frankrike, Augusti 2017.Gong meditation, liveframträdande under den Europeiska Kundaliniyogafestivalen i Fondjouan i Frankrike, Augusti 2017.

"Have you ever wondered how the Gong works? The sound of the Gong creates deep relaxation, releases you from the torrent of thoughts and stimulates the glandular system to a higher level of functioning. The Gong is an inter-vibratory system. It is the sound of Creativity itself. Out of the Gong came all the music, all sounds, and all words. " 


-Yogi Bhajan, Master of Kundalini Yoga